Home-NRG wordt GPC Nederland

Zon-PV groothandel Home-NRG uit Ootmarsum krijgt na tien jaar een nieuwe naam. Het bedrijf gaat verder onder de naam GPC Nederland. Deze naamswijziging is inherent aan de overname door een Belgische investeringsmaatschappij begin vorig jaar. 

 

Onder deze Belgische investeerder valt ook GPC Europe in het Belgische Tielt. Een nauwe samenwerking met deze groothandel is een logisch gevolg. “Samen hebben we meer slagkracht, kapitaal en kennis. We versterken elkaar en kunnen daarmee ons aanbod vergroten”, aldus Yves Struyve, directeur bij GPC Nederland. Vanuit Tielt (BE) en Ootmarsum (NL) bedienen zij vanaf nu gezamenlijk de solarmarkt in de BeNeLux. De naam van de Ootmarsumse groothandel verandert hiermee in GPC Nederland.

 

Energietransitie in volle gang

De energietransitie is momenteel in volle gang. De techniek van energieproductie, opslag, terugleveren en het laden van voertuigen blijft zich continue ontwikkelen. “Door de samenwerking met het Belgische GPC, kunnen ook wij hier straks veel beter op inspelen”, vertelt Struyve. “In België wordt al volop gebruik gemaakt van energieopslag. We kunnen dus snel schakelen als de vraag hiernaar in Nederland groter wordt. Hiermee dragen we bij aan toekomstbestendige zon-pv installaties”.

 

Uitgebreid portfolio

Gezamenlijk bieden de beide groothandels een uitgebreid portfolio aan zonnepanelen, omvormers, montagematerialen en batterijen. Samen hebben GPC Europe en GPC Nederland een ruimere voorraad, waarmee de leveringsbetrouwbaarheid én flexibiliteit vergroot. “Maar ondanks de landelijke slagkracht, hebben beide groothandels hun lokale aanspreekpunt”, besluit Struyve. “Daarmee staan we dicht bij onze klanten en kunnen we snel schakelen”.

Meer nieuws

SolarSolutions Amsterdam
SolarSolutions Amsterdam
27/02/2024

Op 19, 20 en 21 maart is de Solar Solutions beurs terug in Expo Greater Amsterdam: de grootste solar-vakbeurs van Noordwest-Europa. Meer dan 500 innovaties en ruim 100 praktische seminars over de nieuwste ontwikkelingen rondom energieopslag, slimme producten, en een steeds breder aanbod aan zonnepanelen.

Fijne Feestdagen gewenst
Fijne Feestdagen gewenst
18/12/2023

Fijne Feestdagen gewenst en een gezond 2024

Kerstvakantie 2023/2024
Kerstvakantie 2023/2024
15/11/2023

In de kerstvakantie, van maandag 25 december tot en met dinsdag 2 januari, zijn wij gesloten. Er wordt in deze periode geen materiaal geleverd en er kan ook geen materiaal afgehaald worden. Vanaf woensdag 3 januari staan we weer voor u klaar!